15 mars 2020
12:00

Kågedalens AIF

Referat: Luleå SK - Kågedalens AIF, 7-0

Matchen mot Division 1-nykomlingen Kågedalen blev en målfest för LSK där hemmalaget verkligen fick det offensiva spelet att fungera och stängde igen förtjänstfullt i defensiven. Endast ett fåtal målchanser släpptes till och på den allra farligaste där Kågedalens målspruta Therese Lundmark lyckades runda Olivia i mål så var Hanna Bäck på plats och räddade upp läget vilket innebär att nollan kunde hållas då Olivia lösta samtliga övriga situationer.

Offensivt började LSK bra men blev även mer dominanta ju längre halvleken gick och tog då över spelet alltmer. Flera gånger lyckades man etablera ett spel högt upp på KAIF:s planhalva och visade då på ett lugn i spelet med boll som ger goda förhoppningar om framtiden. Mot slutet av första halvlek visade sig även stora luckor i Kågedalens backlinje som gav LSK flera fina lägen och resulterade i ett antal mål.

I andra halvlek experimenterade LSK med annan formation samt gav ett antal unga spelare chansen, glädjande att exempelvis 15-åriga Alice Isaksson fick göra damlagsdebut och visade upp ett fint spel som ytterback. Matchen blev dock av naturliga skäl relativt avslagen mot slutet och LSK kunde konstatera att en man fick med sig en seger med hela 7-0. För Kågedalen återstår såklart mycket att jobba på inför seriepremiären men vi kan konstatera att de mest troligt kommer ha ett mycket starkare utgångsläge när de vant sig vid den nya nivån och även har full trupp tillgänglig.

Målen:
18' 1-0 av Elin Engström får ett inkast av Jossan Mella och rundar flera backar samt lägger bollen kontrollerat i mål.
33' 2-0 av Moa Blomquist utan assist när hon pressar mittback högt och vinner boll samt lägger in bollen lugnt vid stolpen.
35' 3-0 av Felicia Johansson som blir frispelad av Elin Engström som möter ett uppspel och lägger den i djupet.
37' 4-0 av Elin Engström som får en läcker höjdboll av Felicia Johansson spelad bakom backlinjen.
41' 5-0 av Mira Erixon med en boll i nättaket från kort av stånd efter inspel från Fanny Andersson och magisk löpning av högerback Hanna Bäck.
44' 6-0 av Fanny Andersson efter en grym djupledsboll från Ebba Nordmark mellan mittbackarna som Fanny lugnt la i mål.
65' 7-0 av Elin Engström som vinner boll och dribblar runt hela försvaret innan hon sätter den